Aslanlı Kule Efsanesi Ve Sarnıçlar Tünelli

soru

Aleyna

01 Mayıs 2024 Çarşamba

Ben geçen ay dershanece kız kulesine gittim. Kız kulesine bayıldım ama vaktim yetmediğinden pek fazla inceleme şansım olmadı. Kız kulesinin bir kattında 2 tane büyük tablo yer almakta.Aslanlı Kule Efsanesi ve Sarnıçlar Tünelli. Okuma fırsatım olmadı. İnternete adlarını yazıyorum çıkmıyor.Çok merak ettim yazar mısınız öğrenmeyi çok istiyorum.

şifre

Önceki Cevaplar

cevap

Admin

01 Temmuz 2024 Pazartesi

Aslanlı Kule Efsanesi, Kız Kulesi'nin hemen yanında bulunan ve bir zamanlar bir aslanın yaşadığına inanılan bir kuleyi anlatır. Rivayete göre, bu aslan kuleyi korumakla görevlendirilmiştir ve kuleye yaklaşan herkesi korkuturmuş. Ancak, bir gün cesur bir genç kız kuleye gelmiş ve aslanın gerçek bir tehlike olmadığını anlamış. Aslan, genç kızın cesaretini görerek ona zarar vermemiş ve ikisi arasında bir dostluk oluşmuş.

Sarnıçlar Tünelli, Kız Kulesi'nin altında bulunan sarnıçlar ve bu sarnıçları birbirine bağlayan tünellerle ilgilidir. Bu tünellerin Bizans döneminde yapıldığı ve su depolamak için kullanıldığı söylenir. Tünellerin bazıları zamanla keşfedilmiş, bazıları ise hala gizemini korumaktadır. Bu tünellerin hazine saklamak ya da kaçış yolu olarak kullanıldığına dair efsaneler de vardır.

Çok Okunanlar

Kız Kulesi Tarihçesi

Kız Kulesi Tarihçesi

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kız Kulesi Nasıl Giderim?

Kız Kulesi Nasıl Giderim?

Kız Kulesi Nasıl Yapıldı?

Kız Kulesi Nasıl Yapıldı?

Kız Kulesi Tarihi ve Hikayesi

Kız Kulesi Tarihi ve Hikayesi

Buca Kız Kulesi Tarihi ve Özellikleri

Buca Kız Kulesi Tarihi ve Özellikleri

Kız Kulesi Hikayesi

Kız Kulesi Hikayesi